VAN / BAŞKALE - Saçan İlkokulu

Nis

Badminton: Raket ve tüylü bir topla oynanan tenis benzeri bir spordur. Birçoğumuzun bilmediği bu sporu okulumuz öğrencilerine tanıtmanın mutluluğunu yaşadık. Öğrencilerimize raketi tutmayı ve topa vurmayı öğrettikten sonra bu oyunu hepbirlikte keyifle oynadık.

Nis

Zor durumda olan insanlara yardım etmek,insan olmanın temel erdemlerinden biridir. Yapılan yardımın en güzeli ise hiç kimseye göstermeden gizli gizli yapılan yardımdır. Zor durumda olan insanlara yardımcı olurken onların onurlarını da düşünmek gerekir. Bu düşünce ile okulumuzun 1/A sınıfında değerler eğitimi kapsamında , yardımseverlik panosu oluşturuldu. Öğrencilerimiz ihtiyaçları olduğunda panodan kırtasiye malzemelerini alıp, fazla olan kırtasiye malzemelerini panoya bırakarak arkadaşlarının faydalanmasını amaçladılar. Öğrencilerimiz birbirlerine yardım etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Nis

Okulumuza tenis masasını kurduk. Okulumuzun öğrencileri masa tenisi ile tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerimize tenis masasının kuralları öğretildikten sonra, öğrenciler arasında turnuvalar düzenlendi. Öğrenciler bu sporu oynamanın mutluluğunu yaşadılar.

Mrt

Okulumuzda ´´ 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı´´ kutlamaları için hazırlıklar yapıldı. Bütün sınıflarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinliklere başlanıldı. Öğrenciler yapılacak olan etkinliklere katılacakları için çok mutlu oldular. Ve 23 Nisan´ın gelmesini sabırsızlıkla beklemeye başladılar.

Mrt

Okulumuzun 1/A sınıfındaki öğrenciler ses gruplarını bitirmenin mutluluğunu yaşadılar. Öğrencilerimiz çok yoğun çalışarak,birbirinden güzel etkinliklerle ve çok başarılı işler çıkardılar. Artık rahatlıkla okumanın mutluğunu yaşadılar. Sınıf öğretmeni tarafından öğrencilere ´´Artık Okuyorum´´ rozetleri takıldı. Öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Mrt

Okulumuzun anasınıfında gerçekleştirilen etkinlikle öğrencilerin rakamları öğrenmeleri amaçlandı. Bardakların ve kartonun üzerine yazılan rakamlar eşleştirildi. Oyun havasında yapılan bu etkinlikle öğrenciler keyifli bir şekilde rakamları öğrendiler.

Mrt

Okulumuzun Anasınıfı öğretmeni, öğrencileriyle beraber kesme-yapıştırma-boyama etkinliği yapmıştır. Sınıf öğretmeni bu çalışmayla öğrencilerin küçük kasların gelişimini el-göz kordinasyonun sağlanmasını, yaratıcılıkların gelişmesini amaçlamıştır.

Mrt

Ülke genelinde yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında , köylerde de okuma yazma bilmeyenlere yönelik kurslar verilmeye başlanacak. Bu kapsamda köyümüzde alan taraması yapılarak okuma yazma bilmeyenler tespit edildi. Okul müdürümüz, Murat BAYRAK ´´ Köyümüzde okuma yazma bilmeyenler tespit edildi. Amacımız okuma yazma bilmeyen bir ferdin bile kalmamasıdır. Bunun için köyümüzde en kısa sürede okuryazar oranını arttıracağız ´´ dedi.